2 μεγάλα αυγά
125 γρ μαύρη ζάχαρη
125 ml αραβοσιτέλαιο
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
270 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ ρούμι ή εσάνς
μισό κ.γ κανέλα
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
200 γρ σταφίδες ξανθές
100 γρ φρουί γλασέ ,ψιλοκομμένα
50 γρ καρύδια τριμμένα
Για το σιρόπι
50 γρ ζάχαρη
50 ml νερό
1 κ.γ ρούμι ή εσάνς
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό και αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα καπάκι ρούμι
Τις αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα και τις στραγγίζουμε
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το λάδι
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το γιαούρτι
Αναμειγνύουμε με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά
Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα μας και ψήνουμε στους 175 C,πάνω κάτω για 45-50 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Το ρούμι το προσθέτουμε αφού κρυώσει
Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με το κρύο σιρόπι
Κόβουμε το κέικ αφού κρυώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου