Συνταγή 1
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι
νερό όσο πάρει
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
Προσθέτουμε σιγά σιγά όσο νερό πάρει κι αν χρειαστεί κι αλεύρι, μέχρι που να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια
Αν θέλουμε χρωματίζουμε την ζύμη με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ανοίγουμε σε φύλο πάχους 3-4 εκατοστά και κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ για μπισκότα
Τους ανοίγουμε μια τρύπα με ένα καλαμάκι η με ένα ξυλάκι
Σε ταψί με λαδόκολλα.ψήνουμε στους 150 C για 40-50 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν
Όσο ψήνονται η τρύπα μικραίνει και θα πρέπει να την ξανανοίξουμε
Όταν είναι έτοιμα τους περνάμε μια κλωστή η κορδέλα η σύρμα
Δε τα τρώμε αλλά τα κρεμάμε για στολίδια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Αν θέλουμε τα ζωγραφίζουμε και τους ρίχνουμε χρυσόσκονη
Συνταγή 2
1 κούπα αλεύρι
1/4 της κούπας αλάτι
1-2 κ.γ μαγειρική σόδα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Προαιρετικά
Ακρυλικά χρώματα
Χρυσόσκονη
Ακολουθούμε τις οδηγίες τις πρώτης συνταγής
Recipe 1
2 cups of all purpose flour
1 cup of salt
water as much as needed
food colouring
Mix the flour with the salt
Slowly add as much water as needed until you make a soft dough that does not stick in your fingers If necassary we add more flour
If we like we colour the dough with food colouring
We open the dough 3-4 inches in thickness and cut into various shapes with biscuit cutters
Then we are opening a hole in them with a straw or a stick
In a pan with parchment paper bake at 150 C for 40-50 minutes until they harden
As they bake the hole gets smaller and will have to reopen it
When they are ready tie a thread a ribbon or a wire through their hole
You can not eat them but you can hang them as ornaments on the Christmas tree
If we like we paint them and put gliitter on
Recipe 2
1 cup of all purpose flour
1/4 cup of salt
1-2 tsp baking soda
food colouring
Optionally
acrylic paint
glitter
Follow the instructions of the first recipe
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου