Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Λουκουμάδες Ντόνατ με Μήλο Loukoumades Donut with Apple filling


                          

                                                



2 1/2 της κούπας (295-325 γραμμ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ 15 γραμμ μπεικινγκ πάουντερ
3 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιού
4-5 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μισό ποτήρι γάλα (120 ml)
1 αυγό χτυπημένο

Για το γαρνίρισμα
μέλι


Για την γέμιση
2 μήλα ψιλοκομμένα
2-κ.γ κανέλα
2-3 κ.γ ζάχαρη
μισό λεμόνι στημένο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπείκινγκ πάουντερ,προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το χέρι
Προσθέτουμε την ζάχαρη,το αλάτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα με το αυγό χτυπημένο.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθετε και να μην κολλάει στα χέρια
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αλεύρι
Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ,να έχει πάχος 2-3 εκατοστά και κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα ποτηράκι η σε διάφορα σχέδια με κουπ πατ για μπισκότα
Για να τα γεμίσουμε κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα και ανοίγουμε λίγο παραπάνω το φύλο.γεμίζουμε και πιέζουμε από πάνω για να σφραγίσουν.Πιέζουμε λίγο για να γίνει σαν πιτάκι
Τηγανίζουμε σε καυτό λαδί 30-40 δεύτερα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι
Ζεστένουμε λίγο μέλι και περιχύνουμε τους λουκουμάδες.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με σουσάμι από πάνω





2 1/2 cup (295 to 325 grams) all-purpose flour
3 tsp baking powder
3 tbsp butter at room temperature
4-5 tbsp sugar
1 pinch of salt
Half a cup of milk (120 ml)
1 egg beaten

For the toppings
honey
sesame seeds

For the filling
2 apples chopped
2-tsp cinnamon
2-3 tsp sugar
half a lemon,juice









Sift the flour with the baking powder, add the butter and mix by hand
Add the sugar and salt, stir and add the milk and the beaten egg
Knead the dough until it no longer stick in your fingers and its smooth and elastic
If necessary add a little water add flourRoll out the dough on a floured surface to a thickness of 2-3 cm and cut into round shapes with a small glass or cookie cutters in various shapes
To fill them open the dought a liitle more in round shape and put some filling in the middle . press from the top to seal up,press a little to become like a smal pie
Fry in hot oil 30-40 second each side until golden brown
Remove and put in paper towels to drain the oil
Heat some honey and pour over the loukoymades
Optionally garnish with sesame on top







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου