Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
500 ml ντοματοχυμός
150 ml ντομάτα ψιλοκομμένη (κον κασέ)
1 ποτήρι νερό
2 κ.σ κέτσαπ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι ,πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
500 γραμμ κιμά μοσχαρίσιο
Μαϊντανό
Κρεμμύδι ξερό τριμμένο
Τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
1 Αυγό
Αλάτι ,πιπέρι .ρίγανη
Ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί για 10 λεπτά στους 180C από την κάθε πλευρά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό και βράζουμε την σάλτσα,όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια (σχεδόν να τα σκεπάζει η σάλτσα)
Βράζουμε 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Σερβίρουμε την σάλτσα με τα κεφτεδάκια πάνω στα μακαρόνια και γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί
For the sauce
500 ml tomato sauce
150 ml Chopped tomato (concasse)
1 glass of water
2 tb ketchup
Salt and peper
1 garlic clove (chopped)
Olive oil
For the meatballs
500 grams of ground beef
Parsley
Chopped onion
Grated stale bread crumbs
2 Eggs
Salt and pepper. Oregano
Olive oil
Mix the ingredients for the meatballs and put the mixture in the fridge for half an hou
Make them into balls and bake them in a greased pan for 10 minutes at 180 C from each side
Saute the onion and add the rest of the ingredients and water,when it starts to boil, add the meatballs (til almost covered by the sauce)
Boil 20-25 minutes until the sauce thickens
Serve the sauce with the meatballs over pasta and garnish with grated cheese
Μπορώ να βάλω φρυγανιά αντί για ψωμί?
ΑπάντησηΔιαγραφή΄
"βοηθός"
Μπορείς ναι,εγω θα έβαζα 4 γεμάτες κ.σ φρυγανιά,η μπορείς να βάλεις και παξιμάδι μουλιασμένο και στραγγισμένο.Καλη επιτυχία :)
ΔιαγραφήΕντάξει, ευχαριστώ.
Διαγραφή