Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κρέμα Βανίλια Σοκολάτα με Γάλα Αμυγδάλου



Υλικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ ή κάστερ πάουντερ
9 κοφτές κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ βούτυρο η μαργαρίνη
50 γρ σοκολάτα

Φυτική κρέμα και τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κόρν φλάουρ,την ζάχαρη και την βανίλια
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει και προσθέτουμε το βούτυρο
Στην μισή κρέμα ανακατεύουμε την σοκολάτα
Βάζουμε τις κρέμες σε κορνέ και τις τοποθετούμε εναλλάξ σε φορμάκια
Γαρνίρουμε με φυτική σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα
Με αυτήν την κρέμα φτιάχνουμε και γλυκά ψυγείου η μπορούμε να γεμίσουμε κέικ

Την έχω φτιάξει και με γάλα σόγιας η σοκολατένιο γάλα αμυγδάλου,αν βάλουμε κάστερ πάουντερ δεν βάζουμε την βανίλια,έχει μέσα την βανίλια και το κίτρινο χρώμα

Για να φτιάξουμε φυτική σαντιγί παίρνουμε γάλα καρύδας την κονσέρβα ,την βάζουμε μια νύχτα στο ψυγείο Την επόμενη μέρα βγάζουμε από πάνω την παγωμένη κρέμα και την χτυπάμε σαντιγί,κάτω κάτω στην κονσέρβα μένει το νερό της καρύδας




1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικη συνταγη!!!Οι κρεμες δενουν τελεια!!! Εβαλα την λευκη και σε carrot cake στην μεση και ηταν απιθανη!!!Ευχαριστουμε παρα πολυ για την συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή