Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Γαλλικές Μπαγκέτες Χωρίς Μαγιά -Εύκολη Συνταγή με Προζύμι


Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml νερό
1 κ.γ αλάτι
100 γρ προζύμι
4 κ.σ ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε το αλεύρι,το νερό,το αλάτι και το προζύμι
Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα
Πιάνουμε την ζύμη και τις κάνουμε διπλώματα
Αφήνουμε να φουσκώσει για 2-4 ώρες
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 2 μέρη
Διπλώνουμε το κάθε ένα,τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 45 λεπτά
Ύστερα πλάθουμε τις μπαγκέτες μας,θα διπλώσουμε την ζύμη από την μια άκρη στην άλλη και θα της δώσουμε σχήμα Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 1 ώρα
Τις χαράσουμε και τις ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά να ροδίσουν και γίνουν τραγανές
Βάζουμε στο κάτω μέρος του φούρνο ένα ταψάκι με ζεστό νερό για έχει ατμό όσο ψήνονται και να φουσκώσουν,μετά από 15 λεπτά το αφαιρούμε και τις ψήνουμε χωρίς αυτό
Αφήνουμε να κρυώσουν 
Η συνταγή είναι του Trevor.J.Wilson





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου