Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ιρλανδικό Ψωμί Χωρίς Μαγιά με Μπέικιν Πάουντερ ή Σόδα Irish Soda Bread




Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ ή 1 κ.γ baking soda
4 κ.σ ελαιόλαδο
200 ml κρέμα γάλακτος,γάλα ή κεφίρ 
περίπου 230 ml νερό 

Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη,σταφίδες,ελλιές,λιαστή ντομάτα κ.α

Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι,την ζάχαρη,το μπέικιν πάουντερ ή την σόδα,το ελαιόλαδο,το γάλα και το νερό
Θα μας γίνει μια μαλακιά ζύμη 
Την ρίχνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τις δίνουμε σχήμα
Στην μέση παραδοσιακά χαράσσουμε έναν σταυρό
Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω
Περιμένουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου