Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Συγκλονιστική Ζαμπονοτυρόπιτα Κανταΐφι - Τυρόπιτα Σουφλέ



Υλικά

500 γρ φύλλο κανταΐφι
125 γρ βούτυρο λιωμένο
125 ml αραβοσιτέλαιο
Για την γέμιση
400 γρ φέτα τριμμένη
300 γρ ανάμεικτα κίτρινα τυριά (ένταμ,γκούντα,μοτσαρέλα)
200 γρ ανθότυρο η τυρί κρέμα
5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς σπόρια και ζουμιά)
πιπέρι,ρίγανη

750 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι,πιπέρι,
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Ξάνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε να μην έχει κόμπους\
Του ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το λιωμένο βούτυρο
Στρώνουμε το μισό σε 32άρι ταψί,που έχουμε πασπαλίσει λίγη φρυγανιά
Βάζουμε στην μέση την γέμιση (με την φέτα,τα κίτρινα τυριά,το ανθότυρο,το ζαμπόν,την ντομάτα,το πιπέρι και την ρίγανη)
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι 
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και χαράσσουμε σε κομμάτια
Χτυπάμε το γάλα,με την κρέμα γάλακτος,τα αυγά,το αλάτι,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
Περιχύνουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε μισή ώρα να ρουφήξει
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά να μας ροδίσει πάνω κάτω







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου