Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πεντανόστιμα Τρουφάκια Συνταγή της Ελένης Μενεγάκη






Υλικά για 34 τρουφάκια
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρ μαργαρίνη
200 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ κακάο
μισό κ.γ κανέλα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά) ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
320 γρ μπισκότα πτιμπέρ τριμμένα 

2-3 κ.σ μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Για το γαρνίρισμα κακάο,τρούφα σοκολάτας,τρούφα χρωματιστή,ινδοκάρυδο

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα με την μαργαρίνη
Προσθέτουμε την κρέμα,το κακάο και τα μυρωδικά
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα τριμμένα μπισκότα
Ανακατεύουμε και βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο
Σε ένα μικρό μπωλάκι με νερό ανακατεύουμε 3 κ.σ μαρμελάδα
Στα άλλα μπωλάκια βάζουμε τα υλικά που θέλουμε για το γαρνίρισμα,τρούφα,κακάο κλπ
Βουτάμε πρώτα τα μπαλάκια στο νερό και ύστερα στην τρούφα
Διατηρούμε στο ψυγείο










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου