Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Σοκολατένια Αυγά Γεμιστά με Μούς Σοκολάτας







Υλικά για μια μικρή δόση για 4 μικρά ποτήρια ή για 6 σοκολατένια αυγά
120 γρ κουβερτούρα
30 γρ βούτυρο
2 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι
4 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
120 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ανακατεύουμε τους κρόκους
Χτυπάμε τα ασπράδιαμε με το αλάτι και με τις 2 κ.σ ζάχαρη σε μαρέγκα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,με την ζάχαρη και την βανίλια,σε σαντιγί
Ανακατεύουμε την μισή μαρέγκα με την σοκολάτα
Την προσθέτουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά
Διπλώνουμε στην μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος
Βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει
Γεμίζουμε τα σοκολατένια αυγά ή σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου