Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Χαλβάς της Ρήνας Πεντανόστιμος Χαλβάς Φούρνου



Υλικά

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (3/4 κούπας)
300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (μιάμιση κούπα)
4 αυγά
100 γρ αλεύρι η αμυγδαλόψιχα 
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ (κοφτά)
1 πρέζα αλάτι
2 κούπες σιμιγδάλι (340 γρ)
1 κ.γ και 1/4 κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (400 γρ)
800 ml νερό (3 κούπες και 1/4)
χυμό από ένα πορτοκάλι

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέτουμε το αλεύρι,με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,με την κανέλα,το γαρίφαλο,την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια
Στρώνουμε σε πυρέξ η σε μικρό ταψάκι,για να έχει 2,5 δάχτυλα λεπτό πάχος
Ψήνουμε στους 175 C για 30-35 λεπτά να ροδίσει (εγώ όλα τα κέικ,κουλουράκια,τσουρέκια τα ψήνω στους 160 C)
Για το σιρόπι βράζουμε για 5 λεπτά,την ζάχαρη το νερό και τον χυμό πορτοκάλι 
Χαράσουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει,πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα,και σερβίρουμε σε μικρές φέτες
Είναι το νέο αγαπημένο μου γλυκό,πιο νόστιμο κι από μελομακάρονο,κάτι μεταξύ χαλβά και ρεβανί









1 σχόλιο: