Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τα πιο Αφράτα Πασχαλινά Κουλουράκια με Γιαούρτι και Πορτοκάλι




Υλικά

120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και αν χρειαστεί λίγο χυμό
1 βανίλια
200 γρ γιαούρτι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι 

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το γιαούρτι
Βάζουμε σιγά σιγά,το αλεύρι με τα μυρωδικά και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι να μας γίνει μια μαλακιά ζύμη,αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο χυμό πορτοκαλιού
Την βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Πλάθουμε σε πλεξούδες και στα σχέδια που θέλουμε
Ψήνουμε στους 175 για 20-22 λεπτά να μας ροδίσουν πολύ ελαφρά
Αυτά τα κουλουράκια μένουν μαλακά χάρη στο γιαούρτι















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου