1 χταπόδι 800 γρ κατεψυγμένο
ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
200 ml ντοματοχυμό
2 μεγάλες τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ κέτσαπ
μαύρο πιπέρι,πάπρικα γλυκιά,ρίγανη,1 πρέζα κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι αλάτι
500 γρ μακαρονάκι κοφτό (εγώ έβαλα ολικής)
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Ξεπαγώνουμε το χταπόδι από την προηγούμενη μέρα
Ξεπλένουμε το χταπόδι και του βγάζουμε από την μέση το στόμα,πιέζοντας
Το κόβουμε σε κομμάτια
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το χταπόδι,θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει βαθύ μωβ
Σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό να καλυφθεί το χταπόδι και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά να μαλακώσει
Το κατεψυγμένο χταπόδι βράζει πιο γρήγορα
Τώρα για να προσθέσουμε το μακαρονάκι θα υπολογίσουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας 2 κούπες νερό ανά 1 κούπα μακαρονάκι ώστε να έχει αρκετό ζουμί
Αφού πάρει βράση τότε προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι και το μακαρονάκι
Αφήνουμε να βράσει 5-6 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά
Αφήνουμε το φαγητό μας να πήξει και να φουσκώσει το μακαρονάκι για 10-15 λεπτά
Αφού ρουφήξει το μακαρονάκι,για να μη μας λασπώσει προσθέτουμε η λίγα παγάκια η 1 ποτήρι νερό για να μείνει με το ζουμί του Έτσι δε θα λασπώσει όταν κρυώσει
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν θέλουμε με τυρί τριμμένο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου