Υλικά
Για 1 λαγάνα
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προτιμάμε με 12 γρ πρωτείνη για να είναι δυνατό)
μισό κ.γ αλάτι
μισή κ.σ ζάχαρη
1 μαγιά ξηρή η νωπή
4 κ.σ αραβοσιτέλαιο η ελαιόλαδο
340 ml χλιαρό νερό
Για 2 λαγάνες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προτιμάμε με12 γρ πρωτείνη για να είναι δυνατό)
1-2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά η νωπή
8 κ.σ αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
680 ml χλιαρό νερό
Για την διακόσμηση
κρεμμυδάκια φρέσκα
χρωματιστές πιπεριές
ντοματίνια
ελιές
ξερά κρεμμύδια
φύλλα από μαϊντανό και άνηθο
μαύρο και άσπρο σουσάμι
Προσθέτουμε στο αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε,προσθέτουμε την ξηρή μάγια την ζάχαρη το λάδι και το νερό
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια μαλακιά ζύμη
Σκεπάζουμε με με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 2-3 ώρες ή μια νύχτα στο ψυγείο
Ύστερα ζυμώνουμε την ζύμη με λίγο αλεύρι,να πάρει σχήμα και την χωρίζουμε σε 2 μπάλες για 2 λαγάνες
Ανοίγουμε την κάθε λαγάνα πάνω στην λαδόκολλά με πλάστη η με τα χέρια
Την πατάμε με τα δάχτυλα και την διακοσμούμε φτιάχνοντας ότι σχέδιο θέλουμε
Της ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε στου 175 C για 25-30 λεπτά να ροδίσει
Βγαίνει πεντανόστιμή και αφράτη και διατηρείτε χάρι στην μαλακιά ζύμη τύπου προζύμι που φτιάχνουμε στην αρχή,για αυτό λέγεται χωρίς ζύμωμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου