Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς Σοκολάτα Πορτοκάλι

 

Υλικά


3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα και 1/4 χοντρό σιμιγδάλι και 3/4 κούπας ψιλό σιμιγδάλι)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα η σταφίδες ξανθές
Για το σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 κούπες νερό (ή 3 κούπες νερό και 1 χυμό πορτοκάλι η μισό μισό )
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Για το σοκολατένιο μείγμα
1 κ.σ κακάο και 50 γρ σοκολάτα 

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό,τον χυμό πορτοκάλι την κανέλα και το γαρίφαλο,για 5 λεπτά,αφού πάρει βράση
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ξύσμα
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 5-10 λεπτά να πάρει καραμελέ χρώμα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι,σιγά σιγά
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Στο τέλος ανακατεύουμε τα καρύδια η τις σταφίδες
Βάζουμε το μισό μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο και την σοκολάτα,ανακατεύουμε πάνω στο μάτι να λιώσει
Στρώνουμε τον χαλβά σε στρώσεις,σε φορμάκια ή σε φόρμα
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Με αυτήν την αναλογία κόβεται σε φέτες και δεν βγαίνει λαδερός





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου