Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ψωμί Ολικής Ψημένο στην Σακούλα - Πεντανόστιμο και Χωρίς Ζύμωμα





Υλικά
500 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
μισό κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά
400 ml χλιαρό νερό
4 κ.σ ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Δεν χρειάζεται ζύμωμα θα φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που θα λειτουργήσει σαν προζύμι
Θα την αφήσουμε 1 νύχτα στο ψυγείο να φουσκώσει
Την επόμενη μέρα η ζύμη θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι υγρή με φουσκάλες
Θα τις προσθέσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και θα την ζυμώσουμε σε αλευρωμένο πάγκο να πάρει σχήμα
Της δίνουμε σχήμα μπάλας και την βάζουμε σε σακούλα ψησίματος (το μεγάλο μέγεθος 49 x 60) την σακούλα την έχουμε προηγουμένως αλευρώσει με 1 κουταλιά αλεύρι
Δεν χρειάζεται να ξαναφουσκώσει γιατί θα χάσει το σχήμα
Δένουμε την σακούλα και τις κάνουμε κάποιες τρύπες με μια οδοντογλυφίδα για να μην σκάσει στο ψήσιμο
Την βάζουμε πάνω σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 C για 45-50 λεπτά
Βγάζουμε το ψωμί από την σακούλα και το αφήνουμε να κρυώσει
Θα είναι τραγανό,καλοψημένο πάνω κάτω και πολύ αφράτο
Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να έχουμε γάστρα
Έτσι μπορούνε όλοι να φτιάξουν το διάσημο,ψωμί χωρίς ζύμωμα που διατηρείται μαλακό για πολλές μέρες








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου