Υλικά
500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2
200 γρ νηστίσιμο τυρί τριμμένο
Για τον κιμά μανιταριών
ελαιόλαδο
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
2 καρότα τριμμένα
500 γρ άσπρα μανιτάρια
μισό ποτήρι άσπρο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κυβός ζωμός λαχανικών
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη
Για την μπεσαμέλ
100 γρ αραβοσιτέλαιο η μαργαρίνη
120 γρ αλεύρι
1000 ml γάλα σόγιας (με το γάλα σόγιας βγαίνει κρεμώδες)
αλάτι,μαύρο πιπέρι,1 πρέζα μοσχοκάρυδο η κανέλα
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε
Για την μπεσαμέλ
Προσθέτουμε το αλεύρι στο καυτό λάδι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί λίγο
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να μην έχει σβόλους
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μούλτι αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει και χτυπάμε να γίνουν ψιλοκομμένα σαν κιμάς
Σ' ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο
Προσθέτουμε τα μανιτάρια,τα σόταρουμε να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό να καλυφθούν τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου ως που να δέσει η σάλτσα
Ανακατεύουμε 1 κουτάλα μπεσαμέλ με τα μακαρόνια και τους βάζουμε το τριμμένο τυρί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου