Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Νηστίσιμο Τσουρέκι Χωρίς Ζύμωμα στην Φόρμα





Υλικά
120 ml αραβοσιτέλαιο 
250 ml χυμό πορτοκάλι 
100 ml χλιαρό νερό
120 -150 γρ ζάχαρη 
μισό κ.γ αλάτι
460-500 γρ αλεύρι για τσουρέκι
ενάμιση φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ. γ κακουλέ
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κούπα σταφίδες


Ανακατεύομε το λάδι,με τον χυμό πορτοκάλι,το χλιαρό νερό και την ζάχαρη
Το μαχλέπι,το κακουλέ,την βανίλια και το ξύσμα
Προσθέτουμε σιγά σιγά,το αλεύρι που του έχουμε ανακατέψει το αλάτι και την ξηρή μαγιά
Θα φτιάξουμε ένα μαλακό προζύμι που δε θα πιάνετε 
Ανακατεύομε από μέσα προς τα έξω,με μια κουτάλα,τραβώντας την ζύμη για να κάνει ίνες
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και με 2 πετσέτες και βάζουμε σε σβηστό φούρνο που έχουμε,ζεστάνει στουε 50 βαθμούς,για 2 ώρες να φουσκώσει . Η σε ζεστό δωμάτιο
Αφού φουσκώσει θα του προσθέσουμε 3-4 κ.σ αλεύρι να ξεκολλήσει από το μπωλ και τις σταφίδες
Τις σταφίδες τις έχουμε μουλάσει σε νερό η χυμό για να φουσκώσουν
Θα ρίξουμε την ζύμη κατευθείαν σε λαδωμένη φόρμα με λαδόκολλα
Αλείφουμε με ζαχαρόνερο (1/4 κούπας νερό ανακατεμένο με 1 κ.σ ζάχαρη) και γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου
Δεν χρειάζεται να ξαναφουσκώσει
Ψήνουμε στους 165 C για 45-50 λεπτά 
Στα μισά του ψησίματος θα το καλύψουμε με αλουμινόχαρτο
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακό
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε
Διατηρείται αφράτο και τις επόμενες μέρες..
*Μπορούμε αφού φουσκώσει το αρχικό προζύμι που φτιάξαμε να προσθέσουμε,αλεύρι και να τα πλάσουμε πλεξούδες 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου