Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεβανί ή Καρυδόπιτα Greek Revani or Walnut pie





Υλικά

για Ρεβανί η Καρυδόπιτα
1 κούπα και 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα και 1/3 σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα και 1/3 κρυσταλλική ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
9 αυγά (χωριστά κρόκοι +μαρέγκα)
1 βανίλια
για να γίνει καρυδόπιτα
200 γρ καρύδια
50 γρ κακάο
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 κ.σ βούτυρο

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπείκινγκ το κακάο την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε λίγα λίγα τα ασπράδια με τη ζύμη.
Στος τέλος προσθέτουμε τα καρύδια
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι σε ζεστή καρυδόπιτα
Αφού ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια.




                                             

Ingredients for the revani or walnut pie
1 cup and 1/3 all purpose flour
1 cup and 1/3 fine semolina
1 cup and 1/3 granulated sugar
20 gr baking powder
9 eggs (yolks and whites beaten into meringue seperately)
vanilla extract

to turn this into walnut pie
200 walnuts
50 grams cocoa powder
2  tsp cinnamon
1/4 tsp clove (powder)


Beat the egg whites into meringue
Beat the egg yolks with the sugar and add the semolina, flour,the baking and cocoa powder,cinnamon and salt.
Stir the meringue in the dough ,softly mix with a spatula
Add the walnuts
Boil the syrup 5 minutes
Syrup with cold syrup in warm walnut pie
After it had sucked in the syrup ,cut into pieces.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου