Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεβανί ή Καρυδόπιτα με 3 διαφορετικά σιρόπια Greek Revani or Walnut pie with 3 differents syrups





Υλικά για την Καρυδόπιτα 1

7 ασπράδια
3 κρόκους
300 γραμμ ζάχαρη
250 γραμμ αλεύρι
200 γραμμ σιμιγδάλι
1 φακελάκι μπείκινγκ πάουντερ
50 γραμμ κακάο
150 γραμμ καρύδια
2 κ.γ κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Προαιρετικά αν η ζύμη είναι στεγνή
μισή κούπα νερό

1)Σιρόπι το κλασσικό
 2 κούπες νερό 1 κούπα ζάχαρη

2)Σιρόπι το Σοκολατένιο
2 κούπες νερό 1 κούπα ζάχαρη ανακατεμένο με λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα η κακάο

3)Σιρόπι με Άσπρη σοκολάτα
2 κούπες νερό 1 κούπα ζάχαρη και 1/4  ποτηράκι ουίσκι ανακατεμένα με λίγη λιωμένη άσπρη σοκολάτα

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι το μπείκινγκ το κακάο την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε λίγα λίγα τα ασπράδια με τη ζύμη.
Στος τέλος προσθέτουμε τα καρύδια
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά
Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι σε ζεστή καρυδόπιτα
Αφού ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια.

Υλικά για Ρεβανί η Καρυδόπιτα 2
1 κούπα και 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα και 1/3 σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα και 1/3 κρυσταλλική ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
9 αυγά (χωριστά κρόκοι +μαρέγκα)
1 βανίλια
για να γίνει καρυδόπιτα
200 γρ καρύδια
50 γρ κακάο
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 κ.σ βούτυρο




Ingredients for the walnut pie 1

7 egg whites
3 egg yolks
300 grams of sugar
250 grams of flour
200 grams semolina
1 sachet baking powder
50 grams cocoa powder
150 grams of walnuts
2 tsp of cinnamon
pinch of salt
Optionally if the dough is dry
Half a cup of water

                                              

1)Classic Syrup
2 cups water 1 cup sugar

2) Chocolate syrup
2 cups water 1 cup sugar mixed with a bit of melted dark chocolate or cocoa powder

3) Chocolate Syrup with White chocolate
2 cups water 1 cup sugar and 1/4 small whiskey glass mixed with a bit of melted white chocolate


Beat the egg whites into meringue
Beat the egg yolks with the sugar and add the semolina, flour,the baking and cocoa powder,cinnamon and salt.
Stir the meringue in the dough ,softly mix with a spatula
Add the walnuts
Boil the syrup 5 minutes
Syrup with cold syrup in warm walnut pie
After it had sucked in the syrup ,cut into pieces.

Ingredients for the revani or walnut pie 2
1 cup and 1/3 all purpose flour
1 cup and 1/3 fine semolina
1 cup and 1/3 granulated sugar
20 gr baking powder
9 eggs (yolks and whites beaten into meringue seperately)
vanilla extract

to turn this into walnut pie
200 walnuts
50 grams cocoa powder
2  tsp cinnamon
1/4 tsp clove (powder)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου