Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Κανταΐφι Αλμυρό (Κασεροτυρόπιτα) Greek Savoury Kataifi (Cheese Pie)


                                                             
Υλικά

500 γραμμ φύλλο κανταΐφι
250 γραμμ βούτυρο λιωμένο
300-350 γραμμ φέτα ψιλοκομμένη
300 -400 γραμμ κίτρινα τυριά τριμμένο (gouda,edam,κασέρι,κεφαλοτύρι κλπ)
5-6 φέτες ζαμπόν η γαλοπούλα ψιλοκομμένη
750 ml (3 ποτήρια) γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
5 αυγά (2 για την γέμιση)
ρίγανη,πιπέρι


Σε ένα μεγάλο ταψί ξεμπερδεύουμε το κανταΐφι,ανοίγοντας το όσο μπορούμε με τα δάχτυλα
Ανακατεύομαι τα υλικά της γέμισης (τυριά+2 αυγά +μπαχαρικά +λίγο από το γάλα)
Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί .ρίχνουμε από πάνω και ανάμεσα την γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι
Χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά και περιχύνουμε το κανταΐφι (να καλυφθεί μέχρι την μέση με το γάλα)
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει



Ingredients

500 grams Kataifi pastry
250 grams melted butter
300-350 grams of feta cheese (chopped)
300 -400 grams grated yellow cheese (gouda,edam,kasseri,kefalotyri etc)
5-6 slices of ham or turkey chopped
750 ml (3 cups) milk
250 ml heavy cream
5 eggs (2 for the filling)
oregano, pepper


In a large pan we unravel the kataifi by opening it with our fingers
We mix the filling ingredients (cheese 2 eggs + spices + a bit of milk)
Spread half of the Kataifi in a greased pan. Sprinkle on and between it the filling,and cover with the rest of   the kataifi
Beat the milk with the heavy cream and the eggs and pour it over the kataifi pastry (the milk must cover the pastry till the middle)
Drizzle with melted butter
Bake it in preheated oven at 180C for about 50 minutes until golden brown





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου