Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Καστοριανή Πέστροφα στον Φούρνο με κρεμμύδια Greek Trout Fish Baked with onions



Υλικά

8 πέστροφες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
ελαιόλαδο
2  κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
125 ml ντοματοχυμός
μαϊντανός ψιλοκομμένος
φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα περίπου 15 -20 λεπτά,προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο νερό για να μην κολλήσουν 
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι να κάψει,και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πέστροφα και την ντομάτα 
Στρώνουμε τα κρεμμύδια στο ταψί και βάζουμε τις πέστροφες από πάνω
Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας πάνω στις πέστροφες προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200 C

Ingredients

8 trout fish
1 tomato cutted in slices
olive oil
6-7 large onions
2 cloves of garlic
2 red peppers chopped
125 ml tomato juice
chopped parsley
1 bay leave
black pepper
paprika
salt

Cut the onions in crescent shape and sauté till golden brown for about 15 minutes, adding a little water at times  to prevent them from sticking
Add the garlic and red pepper to burn and add the remaining ingredients except the fish and tomato slices
Spread the onions in the pan and put the fish on the top
Lay the tomato slices over the fish,add 2 cups of warm water and drizzle with olive oil
Bake for 1 hour at 200 C



                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου