Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Νηστίσιμη Πράσινη Σαλάτα με φασόλια Greek Lenten Green Salad with beans





Υλικά 

μαρούλι Romaine και Icerberg ψιλοκομμένο
φασόλια νερόβραστα Μαυρομάτικα η Κόκκινα
κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο η κρεμμύδι ξερό 
άνηθο η μαϊντανό ψιλοκομμένο 
ντομάτα κομμένη σε φετάκια η σε κύβους
καλαμπόκι βρασμένο η κονσέρβας
1 ραπανάκι σε φέτες για τη διακόσμηση

Για το ντρέσινγκ 
3 κ.σ ελαιόλαδο 
1 κ,σ κόκκινο ξύδι η μπαλσάμικο
ρίγανη,αλάτι και πιπέρι

*αν δε τρώτε λάδι παραλείψετε το

Ξεπλένουμε τα φύλλα των μαρουλιών βάζοντας τα σε ένα βαθύ μπωλ με νερό και ξύδι ,στραγκίζουμε και ψιλοκόβουμε 
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά  
Τα βάζουμε στην σαλατιέρα σε στρώσεις λίγο μαρούλι λίγα φασολιά κλπ και επαναλαμβάνουμε 
Στο τέλος διακοσμούμε με ένα ραπανάκι σε φέτες και περιχύνουμε με το ντρεσινγκ

Συνταγή της https://twitter.com/STELABASILOGLOY

                                                


romaine and Icerberg lettuce chopped
cowpea or kidney beans
green onion or red onion chopped
dill or parsley chopped
tomato cut into slices or diced
corn cooked or preserved
radish slices for decoration

For the dressing
3 tbsp olive oil
1 tbsp red vinegar balsamic
oregano, salt and pepper

* If you do not eat oil skip it

Rinse the leaves of the lettuce by putting them in a deep bowl with water and vinegar, strain them and chop them
Wash and finely chop the remaining ingredients
Put them in a salad bowl in layers lettuce beans etc. and repeat
At the end decorate with radish slices and drizzle with dressing

1 σχόλιο:

  1. Εγώ μία ιδέα σου έδωσα. Εσύ τι έκανες έργο τέχνης. .. Χίλια μπράβο. .. ������������������������������

    ΑπάντησηΔιαγραφή