Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Το πιο όμορφο,νόστιμο ψωμί με ρίγανη The most beautiful, delicious bread with oregano



Υλικά

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι ή αν το θέλετε με πιο πολύ αλάτι βάλτε από μισό εώς 1 κ.γ αλάτι
1-2 πρέζες ρίγανη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ μαργαρίνη
1 αυγό για την ζύμη και 1 αυγό για το άλειμμα
Νερό όσο πάρει (χλιαρό)

Προαιρετικά
Σουσάμι
Φέτα,ελιές,λιαστή ντομάτα

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ρίγανη
Προσθέτουμε την μαγιά με την ζάχαρη,την μαργαρίνη και το αυγό και σιγά σιγά χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι ακόμα αν χρειαστεί
Πλάθουμε την ζύμη μέχρι να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια
Χωρίζουμε σε μία μεγάλη μπάλα και την υπόλοιπη,σε μικρές μπάλες και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος
Πλάθουμε τις μικρές μπάλες σε σχέδια (κόβοντας με κουπ πάτ ,πλάθοντας πλεξουδάκια,η κόβοντας σχεδιάκια με το μαχαίρι) Κολλάμε με νερό τα μικρά ψωμάκια στην μεγάλη ζύμη και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει
Χτυπάμε ένα αυγό αραιώνοντας το με λίγο νερό,αλείφουμε το ψωμί και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 C για 45-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Αν θέλουμε στο δεύτερο φούσκωμα γεμίζουμε την ζύμη με φέτα,ελιές η λιαστή ντομάτα

Ingredients

500 gr all purpose flour
1 pinch of salt or if you want to put more put half to 1 tsp salt
1-2 pinches of oregano
1 sachet f dried yeast
1 pinch of sugar
1 tbsp margarine
1 egg for the dough and 1 egg for brushing
Water as much needed (lukewarm)

Optionally
Sesame seeds
Feta cheese, olives, sundried tomatoes

Mix the flour with the salt and the oregano
Add in the yeast, sugar, margarine and egg and slowly add lukewarm water and some more flour even if necessary
Knead the dough until it is pliable and it does not stick in your hands
Divide into a large ball and the rest in small balls and allow them to double in size
Shape rhe small balls (with cookie cutters,shaping them with your hand,or by cutting shapes with a knife) glue the smal small buns with water in the big dough and let it rise again
Beat an egg by diluting it with some water, brush the bread and if you like sprinkle it with sesame seeds on top
Bake at 180 C for 45-55 minutes until golden brown
If you want before the second rise fill the dough with feta, olives or sundried tomatoes




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου