Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Άτσμα-Γεμιστά Ψωμάκια Acma-Soft Bread Rolls,Filled


Υλικά
300 ml χλιαρό γάλα
1,5 κ.σ ζάχαρη
25 γρ νωπή μαγιά η ένα φακελάκι ξηρή
150 ml αραβοσιτέλαιο
1 ασπράδι αυγού για την ζύμη και ο κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό,για το άλειμμα ή αλείφουμε με άλλο ένα ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό,για να μην πάρουν έντονο χρώμα
625 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι

Γέμιση

250 γρ φέτα τριμμένη
50 γρ γκούντα ψιλοκομμένο
50 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
πιπέρι και ρίγανη
και λίγο γάλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση

ή γεμίζουμε με μαρμελάδα,πραλίνα κλπ

Ανακατεύουμε στο χλιαρό γάλα,την μαγιά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι αυγού
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Φτιάχνουμε 12 μικρά μπαλάκια
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό κύκλο,βάζουμε την γέμιση στην άκρη και από την άλλη μεριά χαράσσουμε 4 μικρές γραμμές,αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό και κλείνουμε από κάτω προς τα πάνω σαν κρουασάν
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε 30 λεπτά να ξαναφουσκώσουν
Τα αλείφουμε με κρόκο η ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό
Ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Μπορούμε να ανακατέψουμε στην ζύμη ψιλοκομμένες ελιές και τα τυλίγουμε σε πλεξούδες
Τρώμε ζεστά και κρύα,διατηρούμε 1-2 μέρες


Ingredients
300 ml lukewarm milk
1,5 tbsp of granulated sugar
25 gr of fresh yeast or 1 packet of instant dry yeast
150 ml vegetableoil
1 egg white for the dough and 1 yolk for brushing or we brush with another egg white beaten with water so it won't take that much of a brown colour
625 gr all purpose flour
2 pinches of salt

For the filling
250 gr feta cheese crumbled
50 gr gouda cheese chopped
50 gr ham chopped
black pepper,oregano
some milk

Mix all the ingredients together

You can also fill with jam or nutella

Mix in the warm milk,yeast and sugar
Add in the oil and egg white
Add in the flour with the salt and knead to form a soft dough
Let it rise for an hour
Make 12 small balls
Open each ball in a small circel,put some filling on the edge and cut 4 small lines on the other edge,brush the sides with some water and close in a croissant shape
Put in a pan line with parchment paper and let them rise for another 30 minutes
Brush them with egg yolk or egg white beaten with some water
Bake at 175 C for 25-30 minutes till golden
You can mix in the dough chopped olives and close them in a braid shape
Eat warm or cold and store them for 1-2 days









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου