Υλικά
200 ml λάδι (3.4 κούπας) ή (100 ml αραβοσιτέλαιο,100 ml ελαιόλαδο)
200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι (3/4 κούπας)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder (15 γρ)
μισό κ.γ αλάτι
Για το ζαχαρόνερο
1.4 κούπας νερό ανακατεμένο με 2 κ.σ ζάχαρη
Για την γέμιση
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά,ρίγανη
μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
μισό κιλό σπανάκι
200 γρ σέσκουλα (η μαρούλια)
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ ρύζι νυχάκι (για να τραβήξει τα υγρά)
μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ νηστίσιμο κίτρινο τυρί τριμμένο
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί
Ανακατεύουμε το λάδι,με τον χυμό πορτοκαλιούΠροσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder και το αλάτι
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη και βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο
Πλάθουμε σε 14 μπαλάκια
Βάζουμε στο κάθε ένα μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο
Πατάμε τις άκρες με το πιρούνι για να κλείσουν
Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και ψήνουμε στους 175 C για 20-25 μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Βγαίνουν πολύ αφράτα χάρη στον χυμό πορτοκάλι
Απλά πεντανόστιμα
Για την γέμιση
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι,προσθέτουμε και το φρέσκο και σοτάρουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα,αν θέλουμε βάζουμε και τις 2 κ.σ ρύζι,αλατίζουμε και κλείνουμε το καπάκι να μαραθούν και πιούν τα υγρά τους
Το ρύζι,θα κάνει την γέμιση πιο μελωμένη
Προσθέτουμε την ντομάτα τον μαϊντανό,τον άνηθο και την ζάχαρη
Αφήνουμε να πιει τα υγρά του και ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί
For the dough
200 ml olive oil (3/4 cup) or (100 ml olive oil,100 ml vegetable oil(
200 ml of orange juice (3.4 cup)
450-500 gr all purpose flour
15 gr baking powder
half tsp of salt
For the sugar water
1/4 cup of water mixed with 2 tbsp of sugar
For the filling
1 red onion chopped
3-4 green onions chopped
salt,black pepper,sweet paprika,oregano
100 ml red wine
1 k.g spinach
1 tomato diced
1 pinch of sugar
2 tbsp of shorthgrain rice (optionally)
100 gr vegan yellow cheese (shredded)
parsley and dill chopped
For the dough
Mix in the oil with orange juice and add in the flour,with the baking powder and salt slowly
For the filling
Saute the red onion and add in the red onion,saute till they change colour
Add in the herbs and pour in the red wine
Add in the spinach,season with salt,add in the rice if you want and let it loose it's volume
Add in the tomato,the parsley,the dill and the sugar,close the lid and let it evaporate it's juices for about half an hour,stirring after some minutes so it won't stick
Let it cool and add in the vegan cheese
3-4 green onions chopped
salt,black pepper,sweet paprika,oregano
100 ml red wine
1 k.g spinach
1 tomato diced
1 pinch of sugar
2 tbsp of shorthgrain rice (optionally)
100 gr vegan yellow cheese (shredded)
parsley and dill chopped
For the dough
Mix in the oil with orange juice and add in the flour,with the baking powder and salt slowly
Knead to form a soft dough and put in the fridge for 20 minutes
Shape into 14 balls,put a tbsp of the filling on each one and close in a crescent shape
Press the edges with a fork to close them
Brush them with sugar water and bake them at 175 C for 20-25 minutes till lightly golden
They come out fluffy cause of the orange juice
Simply irresistible
Shape into 14 balls,put a tbsp of the filling on each one and close in a crescent shape
Press the edges with a fork to close them
Brush them with sugar water and bake them at 175 C for 20-25 minutes till lightly golden
They come out fluffy cause of the orange juice
Simply irresistible
For the filling
Saute the red onion and add in the red onion,saute till they change colour
Add in the herbs and pour in the red wine
Add in the spinach,season with salt,add in the rice if you want and let it loose it's volume
Add in the tomato,the parsley,the dill and the sugar,close the lid and let it evaporate it's juices for about half an hour,stirring after some minutes so it won't stick
Let it cool and add in the vegan cheese
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου