Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Γρήγορα Κρουασάν με Ανατολίτικη ζύμη -Άτσμα

















Υλικά για 12 κρουασάν
300 ml χλιαρό γάλα
1,5 κ.σ ζάχαρη
25 γρ νωπή μαγιά η ένα φακελάκι ξηρή
150 ml αραβοσιτέλαιο
1 ασπράδι αυγού για την ζύμη και ο κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό,για το άλειμμα ή αλείφουμε με άλλο ένα ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό,για να μην πάρουν έντονο χρώμα
625 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι

Ανακατεύουμε στο χλιαρό γάλα,την μαγιά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι αυγού
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό πάχος και κόβουμε 12 τρίγωνα
Βάζουμε στην άκρη μια κ.σ μερέντα η μαρμελάδα και κλείνουμε σε σχήμα κρουασάν
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξαναφουσκώσουν
Αλείφουμε με ασπράδι και ψήνουμε στουε 175 C για 20-25 λεπτά
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου