400 γρ φυτική κρέμα η κρέμα γάλακτος
1 κ.σ υγρή βανίλια
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
200 γρ μασκαρπόνε η τυρί κρέμα
2 κ.γ εσπρέσο
200 ml καυτό νερό
2 κ.γ λικέρ καφέ η brandy η κάποιο εσάνς που μας αρέσει
προαιρετικά 1-2 κ.σ ζάχαρη
1 πακέτο με σαβαγιάρ
Άγλυκο Κακάο
Χτυπάμε την φυτική κρέμα 5-6 λεπτά να φουσκώσει
Προσθέτουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα,χτυπάμε να ενσωματωθεί και ανακατεύουμε και το μασκαρπόνε
Στο ζεστό νερό ανακατεύουμε το εσπρέσο,αφήνουμε να κρύωσει και προσθέτουμε το λικέρ και αν θέλουμε λίγη ζάχαρη
Βουτάμε στον καφέ ,ένα ένα τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε φόρμα που έχουμε στρώσει μεμβράνη
Βάζουμε 1 στρώση σαβαγιάρ,1 στρώση κρέμα,πασπαλίζουμε με κακάο η σιρόπι σοκολάτας,επαναλαμβάνουμε με σαβαγιάρ,κρέμα,κακάο,σαβαγιάρ
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για μια νύχτα
Το ξεφορμάρουμε,το κόβουμε σε φέτες και το βάζουμε γρήγορα πίσω στην κατάψυξη,μέσα σε ένα τάπερ
Αν δεν έχει καύσωνα όπως τώρα,θα το βγάλουμε από την κατάψυξη,5 λεπτά πριν το σερβίρουμε για να έρθει στην σωστή θερμοκρασία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου