Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Παστίτσιο στο τηγάνι,της Αργυρώς


Για τον κιμά

ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
400 γρ χοιρινός κιμάς 
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους 
1 κ.σ κέτσαπ
250 γρ ντοματοχυμό
2 μικρά καρότα τριμμένα
μισός κύβος ζωμός κοτόπουλου
1 φύλλο δάφνης
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,κανέλα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κούπες κοφτό μακαρονάκι
1 κούπα γάλα
1 κ.σ κορν φλάουρ
1 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα 
μισή κούπα τριμμένη φέτα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Σοτάρουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα και τον πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι
Προσθέτουμε την ντομάτα,το κέτσαπ,τον ντοματοχυμό,το καρότο και τα μυρωδικά
Αφήνουμε να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό 
Αφού βράσει ο κιμάς,προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και 4 κούπες νερό
Αφήνουμε να βράσει 7-10 λεπτά και ανακατεύουμε
Ανακατεύουμε στο γάλα το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο φαγήτο μας,ανακατεύουμε να δέσει
Κατεβάζουμε από την φωτιά,πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά και βάζουμε λίγα λεπτά στο γκριλ να λιώσουν







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου