Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Θρεπτική Κολοκυθόπιτα Βρώμης - Πιτάκι Βρώμης με Κολοκυθάκια




 
Υλικά

2 αυγά
200 γρ γιαούρτι
125 γρ νιφάδες βρώμης,αλεσμένες στο μούλτι
1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια και τα ζουμιά)
2 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και δυόσμο ξερό
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
50 ml νερό
50 γρ λευκό τυρί ή φέτα

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη,τα βάζουμε σε σουρωτήρι,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους,τα πατάμε για να στραγγίσουν

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι,προσθέτουμε την βρώμη,την ντομάτα,τα κολοκυθάκια,τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
Προσθέτουμε τα μυρωδικά,το νερό και το λευκό τυρί

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι 20 εκ
Ψήνουμε στους 170 C για 25-30 λεπτά να ροδίσει,πάνω κάτω
Θερμίδες 1030 - 170 το κομμάτι x 6
Μπορούμε να του προσθέσουμε και ασπράδια για έξτρα πρωτεΐνη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου