Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Κορμός Σκαντζόχοιρος




 Υλικά
250 γρ βούτυρο
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1 κούπα)
2 κ.σ κακάο
1 βανίλια η 1 κ.γ λικέρ

450 γρ μπισκότα πτιμπέρ 
125 ml γάλα η χυμό πορτοκάλι

για το γλάσο

200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς την φλούδα
καραμέλες για την διακόσμηση

Σπάμε τα μπισκότα πτιμπέρ σε μικρά κομμάτια
Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη,το κακάο και την  βανίλια,σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη
Βρέχουμε τα μπισκότα με τον χυμό πορτοκάλι,περιχύνουμε με το μείγμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Δίνουμε το σχήμα του σκαντζόχοιρου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Για το γλάσο
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος,στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί και ύστερα περιχύνουμε τον κορμό
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το γλάσο
Διακοσμούμε με αμύγδαλα και καραμέλες και ο σκαντζόχοιρος είναι έτοιμο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου