Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Αφράτα Κριτσίνια με Καρότο και Γραβιέρα






Υλικά
100 ml ελαιόλαδο (μισή κούπα)
60 ml νερό (1/4 κούπας)
250 γρ αλεύρι (2 κούπες)
1/4 κ.γ αλάτι 
1/4 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ baking powder
170 γρ τριμμένα καρότα (2 καρότα)
100 γρ γραβιέρα


Ανακατεύουμε το λάδι και το νερό και προσθέτουμε,το αλεύρι,το αλάτι,την πάπρικα και το baking powder 
Προσθέτουμε τα καρότα και την γραβιέρα κι αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο 15 λεπτά
Πλάθουμε σε μπαστουνάκια και τα φτιάχνουμε σε μικρές κουλούρες
Ψήνουμε στους 165 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα βγάζουμε από τον φούρνο όσο είναι μαλακά και θα τα αφήσουμε να σταθούν
Βγαίνουν αφράτα,αν τα θέλουμε πιο τραγανά θα τα αφήσουμε λίγα λεπτά ακόμα μέσα σε σβηστό φούρνο να τραγανίσουν








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου