Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μελωμένο Γιουβέτσι με Μπριζόλες στην Γάστρα


 
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
ελαιόλαδο
μείγμα μπαχαρικών για κρέας
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα γλυκιά κατά βούληση
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο
1 κούπα κριθαράκι
1 φρέσκια ντομάτα σε κύβους
200 ml ντοματοχύμο
1 κ.σ κέτσαπ
1 φύλλο δάφνης
ζωμό μοσχαρίσιο η κοτόπουλο
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Θα βάλουμε τις μπριζόλες στην γάστρα με λίγο ελαιόλαδο,μείγμα μπαχαρικών για κρέας,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και ελάχιστο νερό
Θα κλείσουμε το καπάκι και θα τις ψήσουμε στους 180 C για 30-35 λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν 
Οι μπριζόλες λαιμού βγαίνουν πολύ μαλακές
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κριθαράκι,θα το σοτάρουμε μισό λεπτό,έτσι δε θα λασπώσει
Θα το προσθέσουμε στην γάστρα,μαζί με την φρέσκια ντομάτα,το ντοματοχυμό,το κέτσαπ,την γλυκιά πάπρικα και το φύλλο δάφνης και θα σκεπάσουμε με ζωμό μοσχαρίσιο η κοτόπουλο
Αν δεν έχουμε φρέσκο ζωμό βράζουμε νερό μαζί με 1 κύβο και το φύλλο δάφνης μέχρι να διαλυθεί ο κύβος 
Η αναλογία κριθαράκι νερό είναι 1 προς 3
Θα ψήσουμε το γιουβέτσι μας για 30 λεπτά η μέχρι να μελώσει
Θα το βγάλουμε από τον φούρνο όσο έχει ακόμα υγρά και ένα ακόμα κόλπο να μην λασπώσει είναι να του προσθέσουμε λίγα παγάκια,έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα μείνει με το ζουμί του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου