Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Πάστα ταψιού Lila Pause - Πάστα με Κορμό και Κρέμα Φράουλα - Σοκολάτα

Υλικά

για τον κορμό

250 γρ βούτυρο
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1 κούπα)
2 κ.σ κακάο
1 βανίλια η 1 κ.γ λικέρ

450 γρ μπισκότα πτιμπέρ 
125 ml γάλα η χυμό πορτοκάλι

για την κρέμα φράουλα

2 κουτάκια μόρφατ
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

για την γκανάς

200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

σοκολάτες λίλα πάουζε για την διακόσμηση

Σπάμε τα μπισκότα πτιμπέρ σε μικρά κομμάτια
Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη,το κακάο και την  βανίλια,σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη
Βρέχουμε τα μπισκότα με τον χυμό πορτοκάλι,περιχύνουμε με το μείγμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Στρώνουμε το μείγμα σε 30 άρι ταψί

Για την κρέμα 

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη
Ανακατεύουμε το φακελάκι του ζελέ με το ζεστό και το κρύο νερό και βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να μισοπήξει,δεν πρέπει να πήξει εντελώς γιατί θα κάνει κομμάτια στην κρέμα
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τον κορμό και βάζουμε μια νύχτα στο ψυγείο να σφίξει

Για την γκανάς

Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος,στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και ύστερα περιχύνουμε πάνω από την κρέμα
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύς και λίλα πάουζε και σερβίρουμε












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου