Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ρεβανί με Ινδοκάρυδο και Πορτοκάλι της Μαμάς μου - Σαν Πορτοκαλόπιτα




Υλικά
7 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ)
1 κούπα αραβοσίτελαιο (220 ml)
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (185 γρ)
1 κούπα ινδοκάρυδο (100 γρ)
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη (600 γρ)
250 νερό 
250 χυμό πορτοκάλι

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,5-6 λεπτά να φουσκώσουν
Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή με μια σπάτουλα τα στερέα υλικά, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψάκι 35x30 ή στο κλασικό στρόγγυλο 30 άρι 
Ψήνουμε στους 170 C για για 35-40 λεπτά
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι για 5 λεπτά
Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι,ρίχνοντας το σιγά σιγά με μια κουταλά
Πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα ινδοκάρυδο
Αφήνουμε να κρυώσει 
Σερβίροντας το κρύο από το ψυγείο ,είναι ακόμα πιο νόστιμο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου