Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Διπλό Κέικ Σοκολάτα Κρεμά Καραμέλα - Choco Flan


 




Υλικά
Για την καραμέλα

180 γρ ζάχαρη 
60 ml νερό

Για την κρέμα

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
4 αυγά
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα γάλα (225 ml)

Για το κέικ

180 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο 
1 πρέζα αλάτι
100 γρ γιαούρτι
100 γρ ζεστό νερό
100 ml αραβοσιτέλαιο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά 

Για την καραμέλα

Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το νερό και βράζουμε 8-10 λεπτά να πάρει καστανό χρώμα
Ρίχνουμε την καυτή καραμέλα στην φόρμα του κέικ

Για το κείκ ανακάτευόυμε τα στερά υλικά με τα υγρά,όλα μαζί 
Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ πάνω από την καραμέλα

Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για την κρέμα
Το ζαχαρούχο γάλα,τα αυγά,την βανίλια και το γάλα

Περιχύνουμε το κέικ με το μείγμα της κρέμας 
Βάζουμε την φόρμα του κέικ μέσα σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι την μέση της φόρμας 
Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 C για μία με μιάμιση ώρα 
Το τελευταίο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και βάζουμε το κέικ με την φόρμα στο ψυγέιο για 3 ώρες τουλάχιστον ή για μια νύχτα
Την επόμενη μέρα το ξεφορμάρουμε και το διατήρουμε στο ψυγείο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου