Υλικά
1/4 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (100 γρ)
μισή κούπα και 2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη (125 γρ)
1 βανίλια
1 κ.γ μαχλέπι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (110 ml)
2 μικρά αυγά (χτυπημένα)
3/4 κούπας ζεστό νερό (170 ml)
1,5 μαγιά (εγώ έβαλα ξηρή μαζί με το αλεύρι,αν βάλουμε νωπή την διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό με 2 κ.σ αλεύρι και 2 κ.γ ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει)
500-550 αλεύρι για τσουρέκι
2 πρέζες αλάτι
μισή κούπα και 2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη (125 γρ)
1 βανίλια
1 κ.γ μαχλέπι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (110 ml)
2 μικρά αυγά (χτυπημένα)
3/4 κούπας ζεστό νερό (170 ml)
1,5 μαγιά (εγώ έβαλα ξηρή μαζί με το αλεύρι,αν βάλουμε νωπή την διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό με 2 κ.σ αλεύρι και 2 κ.γ ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει)
500-550 αλεύρι για τσουρέκι
2 πρέζες αλάτι
Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με την ζάχαρη,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Βάζουμε σε λεκάνη και αναμειγνύουμε με το λάδι και τα αυγά
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά
Προσθέτουμε και το ζεστό νερόΠροσθέτουμε την μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια κουβέρτα και αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστός μέρος να φουσκώσει
Εγώ προθερμαίνω τον φούρνο στους 100 C για 5 λεπτά τον σβήνω και βάζω μέσα την ζύμη να φουσκώσει
Για την κρέμα βανίλια
750 ml γάλα
75 γρ ζάχαρη
75 γρ κάστερ πάουντερ
30 γρ βούτυρο
Για την κρέμα βανίλια ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,την ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ
Βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να δέσει
Στο τέλος προσθέτουμε 1 κομματάκι βούτυρο
Κατεβάζουμε άπο την φωτιά,ρίχνουμε την κρέμα σε πυρίμαχο μπολ,καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψύγειο να σφίξει
Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ 2 λεπτά,να αφρατέψει
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια
Ανοίγουμε μικρά πιτάκια,βάζουμε στην μέση λίγη κρέμα και πάνω μια κουταλιά μαρμελάδα
Πλάθουμε μικρές λωρίδες και τυλίγουμε γύρω από το κάθε πιτάκι με την κρέμα
Αλείφουμε με ασπράδι αυγού και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 20-24 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου