Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Βασιλόπιτα Τσουρέκι με Ζαχαρούχο Γάλα


Υλικά
Μισό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (200 γρ)
1 κουτάκι και 1/4 κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
1 βανίλια
1 κουτάκι σπορέλαιο (220 ml) (εγώ έβαλα μισό λάδι μισό βούτυρο λιωμένο)
2 κ.γ μαχλέπι
2 κ.γ κακουλέ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του
3 αυγά (χτυπημένα)
1,5 κουτάκι ζεστό νερό (340 ml)
3 μαγιές (εγώ έβαλα ξηρή)
1000 γρ με 1100 αλεύρι για τσουρέκι
1/4 κ.γ αλάτι
Ασπράδι για το άλειμμα
Σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για τα γράμματα
Αλέυρι και νερό

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με την ζάχαρη,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα μπαχαρικά,το λάδι και τα αυγά
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαγιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζεστά όχι καυτά υγρά υλικά
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι,ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Σκεπάζουμε με μεβράνη και με μια κουβέρτα και το αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστός μέρος να φουσκώσει
Βάζουμε σε ταψί,και πατάμε να καλυφθεί ως τις άκρες
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει
Για τα γράμματα φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με αλεύρι και νερό και πλάθουμε σε λεπτές λωρίδες
Αλείφουμε με ασπράδι χτυπημένο με λίγο νερό
Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες με τα γράμματα και πασπαλίζουμε στις άκρες με λίγο σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Όσο είναι ζεστή τη τυλίγουμε με μεμβράνη
Το φλουρί το βάζουμε,μετά το ψήσιμο,από την κάτω πλευρά,τυλιγμένο με ένα αλουμινόχαρτο














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου