Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Πεντανόστιμο Κέικ Καρότο με Κριμ Τσιζ Φρόστινγκ Yummy Carrot Cake,with Cream Cheese Frosting



Υλικά
4 αυγά
1 1/2 κούπα ( 300 γραμμάρια ) κρυσταλλική ζάχαρη
1 κούπα ( 250 ml) ελαιόλαδο ελαφρύ η αραβοσιτέλαιο
2 κούπες ( 250 γραμμάρια ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1-2 βανίλιες
2 1/2 κούπες ( 350 γραμμάρια ) ωμά καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη

Προαιρετικά 1/4 κούπας σταφίδες (μουσκεμένες σε καυτό νερό)

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 3-4 λεπτά να αφρατέψουν
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά,τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα και χτυπάμε να ενσωματωθούν
Διπλώνουμε τα καρότα στο μείγμα με μια σπάτουλα
Ψήνουμε σε φόρμα 27 εκ η στην βαθιά φόρμα του κέικ στους 180 C 35-40 λεπτά  περίπου  

Tip  Για να καταλάβουμε ότι το κέικ είναι έτοιμο το πατάμε με το δάχτυλο στις άκρες αν το αποτύπωμα ανεβαίνει είναι έτοιμο

Για το φρόστινγκ

125 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου,μαλακωμένο)
150-250 γρ άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
200 γρ τυρί κρέμα
1 βανίλια

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη που θέλουμε να ασπρίσει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα,και την βανίλια και χτυπάμε να ενσωματωθεί 
Διακοσμούμε το κέικ και το διατηρούμε στο ψυγείο
Πριν διακοσμήσουμε κάνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας (crumb coat) και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει,για να μην κάνει ψίχουλα
Ξαναβάζουμε κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο
Ύστερα το διακοσμούμε με ροζέτες 
Φοράμε γάντια όσο διακοσμούμε με το κορνέ,για να μην ζεσταθεί γρήγορα η κρέμα,αν χρειαστεί καθώς διακοσμούμε,βάζουμε το κορνέ στο ψυγείο για να κρατάει η κρέμα την πυκνότητα της

Ingredients

4 eggs
2 and a half cups of granulated sugar (300 gr)
1 cup of vegetable oil or ligth flavour olive oil  (250 ml )
optionally 
2 cups all purpose flour (250gr)
2 tsp baking powder
pinch of salt
1 1/2 tsp cinammon
1/4 tsp clove powder
zest of one orange 
1 tbsp vanilla extract
2 1/2 cups shredded raw carrots (350 gr)
1/4 cup of raisins,soften in warm water or juice 

Beat the eggs with the sugar for 3-4 minutes till frothy
Add in the oil in a steady line
Sift the dry ingredients and add them gradually to the mixture
Fold in the carrots with a spatula and the raisins
Bake at 180 C for about 35-40 minutes depends on your oven
Tip To know if your cake is done press your fingertip on the side if it comes out it's done

For the frosting

125 gr butter (soften,at room temperature)
150 gr -250 gr of powdered sugar (depending on how sweet you want it)
200 gr cream cheese (bar,or tub)
1 tbsp of vanilla

Beat the butter with half of the powdered sugar and add in the cream cheese and the rest of the sugar with the vanilla
Beat till incorporated
Garnish the cake and keep it refrigerated

Before we pipe we do a thin layer of cream (crumb coat) and put in the freezer to chill,this helps to have less crumbs
Do another coat of cream and refrigerate
Now you can pipe
*Wear gloves so the cream won't get to warm by your hands and chill the pastry bag if needed while piping,so the cream holds it's shape








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου