Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Μυρμηγκάτο της Γκόλφως σε Γραμμάρια Chocolate Sprinkles Sheet Cake



Υλικά

για το παντεσπάνι

125 γρ βούτυρο (μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1 κούπα)
6 αυγά
225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες)
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1-2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και από ένα μανταρίνι
150 γρ σοκολατένια τρούφα

Για το σιρόπι

400 γρ νερό
400 κρυσταλλική ζάχαρη

Για την σοκολατένια κρέμα

125 γρ βούτυρο
250 ml νερό
125 ml γάλα
7 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.σ κακάο (κοσκινισμένο)
2 κ.σ κορν φλάουρ

Για το γαρνίρισμα
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

Σοκολατένια τρούφα για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά,το αλεύρι με το αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα
Στο τέλος ανακατεύουμε την τρούφα με μια σπάτουλα
Βάζουμε σε ταψί 30 εκ και ψήνουμε στους 170 C για 25-30 λεπτά

Για το σιρόπι

Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά αφού πάρει βράση
Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι
Το αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε στο γάλα και το νερό,την ζάχαρη,το κακάο και το κόρν φλάουρ με ένα σύρμα να διαλυθεί
Λιώνουμε το βούτυρο και της προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα,το νερό,την ζάχαρη,το κακάο και το κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε με σύρμα και σιγοβράζουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες και να πήξει
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στο γλυκό
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψει σε σαντιγί και βάζουμε σε κορνέ
Γαρνίρουμε με την σαντιγί και τρούφα και σερβίρουμε
Διατηρούμε στο ψυγείο






Ingredients

For the cake

125 gr butter (softened at room temperature)
225 gr granulated sugar (1 cup)
6 eggs
225 gr all purpose flour (2 cups)
1 tsp of baking powder
1 pinch of salt
1 tbsp of vanilla extract
zest of one orange and of one tangerine
150 gr chocolate spinkles

Syrup

400 gr sugar
400 granulated sugar

For the chocolate cream

125 gr butter
250 ml water
125 ml milk
7 tbsp of granulated sugar
4 tbsp of cocoa powder (sifted)
2 tbps of corn flour

For garnishing

250 ml heavy cream (35 %)
2 tbsp of powder sugar
1 tsp of vanilla extract

chocolate sprinkles for garnishing


For the cake

Beat the butter with the sugar till fluffy and add in the eggs one by one
Add in the dry ingredients,flour,baking powder,salt,vanilla and orange zest
Mix in the sprinkles with a spatula
Bake at 170C for 25-30 minutes
Let it cool

For the syrup 

Boil it for 8 minutes after it comes to a boil
Syrup the cold cake with the hot syrup
Let it cool

For the cream

In the cold milk and the water,mix with a hand beater,sugar,cocoa powder and corn flour,to dilute the corn flour
Melt the butter and in the milk mixture (sugar,cocoa powder and corn flour)
Mix with a hand beater and simmer till it bubbles and thickens
Pour the hot cream over the cake
Let it cool and refrigerate

Beat the cold heavy cream with sugar and vanilla till fluffy and put in a pastry bag
Garnish with whipped cream and chocolate sprinkles and serve
Keep refrigerated








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου