Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μακαρόν με γεύση Φρούτα του Δάσους Macaron with Forest Fruit Buttercream




Για 10 Μακαρόνς βανίλια
(διπλασιάζουμε την συνταγή όσο θέλουμε)

50 γρ ασπράδια
17 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
μισή κούπα πούδρα αμυγδάλου (50 γρ)
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (90γρ)
1 βανίλια
μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για την βουτυρόκρεμα
125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και τους προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα,όταν σηκώνουμε το μίξερ πρέπει να είναι γυαλιστερή και να στέκεται
Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα,και χτυπάμε να χρωματιστεί η μαρέγκα
Προσθέτουμε όλη την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω,μέχρι να γίνει ένα μείγμα που θα πέφτει σαν λάβα

Κάποιες συνταγές λένε 40 με 50 διπλώματα στην αναλογία για 100 γρ πούδρα,αλλά είναι θέμα εμπειρίας
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ 
Φτιάχνουμε τα μακαρόν σε όσο ίσια κυκλάκια μπορούμε
Χτυπάμε 3-4 φορές το ταψί για να ισιώσουν τα μακαρόν και να φύγουν οι φυσαλίδες

Τα αφήνουμε  να στεγνώσουν για ώρες,μέχρι να τα πιάνουμε με το δάχτυλο,από πάνω και να είναι στεγνά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C 12-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα θα δούμε να κάνουν τα πόδια του μακαρόν και από πάνω θα είναι σκληρά 
Δεν πρέπει να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ύστερα τα βγάζουμε από την λαδόκολλα

Γεμίζουμε τα μακαρόνς και τα βάζουμε 1 μέρα στο ψυγείο ώστε να μαλακώσουν και να ωριμάσουν

Τα τρώμε από την επόμενη ήμερα


Για την βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια,να ασπρίσει,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,χτυπάμε να αφρατέψει
Ανακατεύουμε το μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής και την μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Τα λάθη
Το ανακάτεμα.Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι,αν την ανακατέψουμε πιο λίγο η πιο πολύ δε θα γίνουν
θα σπάσουν ή θα είναι κενά μέσα,μόνο φτιάχνοντας τα πολλές φορές θα καταλάβουμε πόσο ανακάτεμα θέλουν
Επίσης μπορούν να γίνουν ένα σωρό λάθη,μπορεί να βγουν κούφια,αν δεν έχει φύγει ο αέρας, στο ανακάτεμα,αν είναι πολύ καυτός ο φούρνος,αν δεν χτυπηθεί όσο πρέπει η μαρέγκα, και ένα σωρό ακόμα...




for 10 Vanilla Macarons
50 gr of egg whites
1 pinch of salt
17 gr granulated sugar
half a cup of almond powder (50 gr)
half a cup of powdered sugar (90 gr)
1 capsule of vanilla powder
blue paste food colouring 

For the Butttercream
125 gr butter ar room temperature
250 gr powdered sugar
1 tsp of vanilla extract
2-3 tbsp of heavy cream
3-4 tbsp jam with forest fruits

blue paste food colouring 



Beat the egg whites with the salt,utill foamy and add in the granulated sugar and the vanilla and beat until glossy
Add in the paste food colouring and mix 
Add the almond powder and the powdered sugar all at once
Fold from the bottom to the top,τill the mixture starts to fall like a lava
Some recipes say about 40 to 50 folds, but it really depends on experience
Put the mixture in a piping bag 
Shape the macaron circles
Bang the pan 3-4 times,so you will remove any air bubbles left on the macarons,and their shape will become more even
Let them dry for some hours depending on the humidity of your house,till you touch them with your finger and they fill dry
Bake them at a preheated oven at 150 C- C for 12-14 minutes, depending on your overn
Their done when they have formed their feet,and they fill dry on the top
Do not let them take colour
Let them cool and then remove them from their parchment

For the buttercream

Beat the butter,with the powdered sugar till white and fluffy
Add in the heavy cream and beat till creamy
Mix in the blue food colouring and the jam

Fill the macarons and refrigerate them for a day,to firm
Eat them from the next day

Mixing .This is the hardest part,if your undermix or overmix they won't come out properly,they might break or be hollow,only by making them many times you will be able to tell how much mixing they want
If you overmix just a bit more their top will break l
Also there are a banch of mistakes that can happen,th.they can be hallow if theres any air left on the meringue,if you do not beat the meringue till it's done,if your oven is too hot,,and so many more..











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου