Υλικά για την ζύμη
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
4-5 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ βούτυρο σε κύβους,μαλακωμένο
125 ml κρύο νερό (μισό ποτήρι)
Για την γέμιση
1 κιλό κεράσια χωρίς τα κουκούτσια,κομμένα στα 4
160 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
4 κ.σ κορν φλάουρ η αλεύρι (εγώ βάζω 3 κ.σ αλεύρι και 1 κ.σ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα)
1 πρέζα αλάτι
Για την ζύμη
Ανακατεύουμε το βούτυρο και το νερό με το αλεύρι,το αλάτι και την ζάχαρη
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 40 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση,και ανοίγουμε σε λεπτό πάχος
Στρώνουμε την ζύμη σε φόρμα 16 εκατοστών
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση (τα κεράσια ,με την ζάχαρη την βανίλια,το κορν φλαουρ και το αλάτι)
Με την υπόλοιπη ζύμη κόβουμε τις λωρίδες για να κάνουμε το στολισμό
Βλέπουμε στο ίντερνετ πως γίνεται,ακόμα και αν μπερδέψουμε κάποιες λωρίδες,δεν πειράζει πάλι θα βγεί πεντανόστιμη
Κόβουμε τις άκρες και αν θέλουμε γυαλίζουμε με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω
Ψήνουμε στους 170C για 45 λεπτά,αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη μας πάρει υπερβολικό χρώμα
Αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες να κρυώσει η μία νύχτα για να την κόψουμε και να έχει πήξει η γέμιση
Αν φτιάξουμε 100 γρ παραπάνω ζύμη θα μπορέσουμε να την στρώσουμε στην ταρτιέρα μας ως πάνω και θα έχουμε ζύμη για να φτιάξουμε γύρω γύρω από τις λωρίδες και διακοσμητικό κόθρο
Καλησπέρα. Δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί η γέμιση; Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι δεν χρειάζεται
Διαγραφή