Υλικά
6-8 μεγάλες ντομάτες για γεμιστά
2 πατάτες βρασμένες
2 μελιτζάνες ψημένες σε ροδέλες
Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
500 γρ χοιρινός κιμάς
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
την πούλπα από τις ντομάτες που αδειάσαμε
150 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
2 μικρά καρότα τριμμένα
1 φύλλο δάφνης
μισός κύβος ζωμός κοτόπουλου
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,κανέλα
Φέτα τριμμένη
2 αυγά
Για τον κιμά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά τον σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και τον πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι,σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε την ντομάτα,το κέτσαπ,το καρότο,το μαύρο πιπέρι,το κόκκινο πιπέρι,την κανέλα και την ρίγανη
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης τον ντοματοχύμο και το αλάτι και καλύπτουμε με ζωμό η με νερό
Αφήνουμε 1 ώρα να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό
Για την μπεσαμέλ
50 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (3 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
50 γρ αλεύρι ή (6 κ.σ αλεύρι)
500 ml γάλα ή 2 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αυγό χτυπημένα
Λιώνουμε καλά το βούτυρο να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Βράζουμε τις πατάτες,τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα με λίγο λάδι
Σε λαδωμένο ταψάκι,βάζουμε στην κάθε ντομάτα μια φέτα πατάτα,λίγο κιμά και μια φέτα μελιτζάνα από πάνω
Στο ταψί βάζουμε τις πατάτες που περίσσεψαν και τα καπάκια από τις ντομάτες
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175 C
Βάζουμε στην κάθε ντομάτα λίγη μπεσαμέλ από πάνω και ψήνουμε να ροδίσει η μπεσαμέλ
6 big tomatoes
2 potatoes sliced boiled
2 eggplants sliced and baked
For the bolognese
1 medium onion chopped
1 whole clove of garlic
300 gr minced veal or pork or beef
1/4 cup red wine
the pulp of the tomatoes for the stuffing150 ml tomato juice
1 tbsp of ketchup
2 small carrots grated
1 bay leaf
half a chicken boulion cube
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano,cinnamon
For the bolognese
Saute the onion and the garlic
Add in the meat and saute it to change colour
Press it with a spoon so it won't have any lumps
Pour in the wine
Pour in the wine
Add in the diced tomato,ketcup,shredded carrots,black pepper,paprica,cinnamon and oregano
Add in the bayleaf,tomato juice,and salt
Season with salt and cover with water or stock
Let it simmer for over 1 hour till the meat softens and the sauce thickens
At the end add in the parsley
For the bechamel
50 g butter or margarine (3 moderate tbsp softened butter or margarine)
50 g flour (6 tbsp flour)
500 ml milk or 4 glasses of milk at room temperature
salt, black pepper,pinch of nutmeg and cinnamon
1 handful of grated yellow cheese
1 egg,beaten
Melt the butter well so it won\t have any lumps and add the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add the next
Beat the mixture constantly with the wire whish so it won't have any lumps
Remove from the heat and add in the cheese,the eggs,salt and pepper and nutmeg
Boil the potatoes,peel them and slice them
Cut the eggplants in slices and bake them over parchment with some olive oil
In an oiled baking dish,put into each tomato a slice of boiled potato,some bolognese sauce and an eggplant slice on the top
Bake for at 175C for 20 minutes
In the pan put the leftover potatoes and the tomato caps
Put some tbsp of bechamel over each tomato and continue baking till the bechamel becomes golden
At the end add in the parsley
For the bechamel
50 g butter or margarine (3 moderate tbsp softened butter or margarine)
50 g flour (6 tbsp flour)
500 ml milk or 4 glasses of milk at room temperature
salt, black pepper,pinch of nutmeg and cinnamon
1 handful of grated yellow cheese
1 egg,beaten
Melt the butter well so it won\t have any lumps and add the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add the next
Beat the mixture constantly with the wire whish so it won't have any lumps
Remove from the heat and add in the cheese,the eggs,salt and pepper and nutmeg
Boil the potatoes,peel them and slice them
Cut the eggplants in slices and bake them over parchment with some olive oil
In an oiled baking dish,put into each tomato a slice of boiled potato,some bolognese sauce and an eggplant slice on the top
Bake for at 175C for 20 minutes
In the pan put the leftover potatoes and the tomato caps
Put some tbsp of bechamel over each tomato and continue baking till the bechamel becomes golden
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου