Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Αφράτο Ψωμί με Σπιράλ Σχέδιο

 


Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
1 ξηρή μαγιά
μισή κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ αραβοσιτέλαιο
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
χλιαρό νερό όσο πάρει

2 κ.σ κακάο για να βάλουμε στην μισή ζύμη

λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα

Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι
Προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη,το γιαούρτι,το λάδι και το νερό  
Ζυμώνουμε για 8 με 10 λεπτά σε αλευρωμένη επιφάνεια,μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και ελαστική ζύμη
Αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε την ζύμη μας στην μέση και στην μια μπάλα προσθέτουμε το κακάο με λίγο νερό
Ζυμώνουμε να χρωματιστεί η ζύμη μας
Ανοίγουμε τις ζύμες σε ορθογώνια φύλλα στο ίδιο μέγεθος
Αλλέιφουμε την άσπρη ζύμη με νερό και κολλάμε από πάνω την καφέ
Αλλείφουμε με νερό και ρολάρουμε σε ρολό
Κλείνουμε τις άκρες και βάζουμε σε φόρμα 30 εκατοστών 
Αφήνουμε 40 λεπτά να ξαναφουσκώσει
Αλείφουμε από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά να ροδίσει πάνω κάτω
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου