Υλικά
4 αυγά
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (400 γρ)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο ή μισή κούπα λιωμένο βούτυρο-μισή λάδι
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ μαχλέπι
2 γιαούρτια (400 γρ)
2 γιαούρτια (400 γρ)
Για την γέμιση
3 κ.σ ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα
150 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη,να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα,το μαχλέπι και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Βάζουμε μια στρώση κέικ,πασπαλίζουμε με το μείγμα της κανέλας,πάλι κέικ,κανέλα και μείγμα κέικ
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη,να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα,το μαχλέπι και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Βάζουμε μια στρώση κέικ,πασπαλίζουμε με το μείγμα της κανέλας,πάλι κέικ,κανέλα και μείγμα κέικ
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Σκεπάζουμε το κέικ μας αναποδογυρισμένο σε μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει,έτσι θα βγεί από την φόρμα πιο έυκολα
Αφού κρυώσει,γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε φέτες
Αφού κρυώσει,γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε φέτες
Το γιαούρτι διατηρεί το κέικ μας αφράτο για πολλές μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου