Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Φανταστικά Ρολά Κανέλας - Συνταγή με Ζαχαρούχο Γάλα - Αφράτα και Εύκολα Cinnamon Rolls


Υλικά

για 10 ρολά (το πυρέξ μου είναι 21x31)

1/4 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (100 γρ)
μισή κούπα και 2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη (125 γρ)
1 βανίλια
1 κ.γ μαχλέπι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (110 ml) 
2 μικρά αυγά (χτυπημένα)
3/4 κούπας ζεστό νερό (170 ml)
1,5 μαγιά (εγώ έβαλα ξηρή μαζί με το αλεύρι,αν βάλουμε νωπή την διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό με 2 κ.σ αλεύρι και 2 κ.γ ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει)
500-550 αλεύρι για τσουρέκι
2 πρέζες αλάτι

Για την γέμιση
120 γρ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
210 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1 κούπα)
δυόμιση κ.σ κανέλα

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με την ζάχαρη,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Βάζουμε σε λεκάνη και αναμειγνύουμε με το λάδι και τα αυγά
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά
Προσθέτουμε και το ζεστό νερό
Προσθέτουμε την μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι  ανακατεύοντας από μέσα προς τα έξω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια κουβέρτα και αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστός μέρος να φουσκώσει
Εγώ προθερμαίνω τον φούρνο στους 100 C για 5 λεπτά τον σβήνω και βάζω μέσα την ζύμη να φουσκώσει

Για την γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί
Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό πάχος και απλώνουμε την γέμιση,αφήνωντας κενό στην άκρη που θα τα ρολάρουμε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C για 20-25 λεπτά,ανάλογα το μέγεθος που τα φτιάξαμε
Με αυτήν την ζύμη φτιάχνουμε και φανταστικά τσουρέκια

Για το γλάσο
125 γρ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ άχνη ζάχαρη 
1 βανίλια
200 γρ τυρί κρέμα

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει
Προσθέτουμε την βανίλια και το τυρί κρέμα να αναμιχθεί 
Γαρνίρουμε τα ρολά μας ζεστά 

Υλικά για 20 ρολά,για το μεγάλο ταψί του φούρνου - μετρημένα με το κουτάκι του ζαχαρούχου

Μισό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (200 γρ)
1 κουτάκι και 1/4 κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
1 βανίλια
2 κ.γ μαχλέπι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του
1 κουτάκι σπορέλαιο (220 ml) (εγώ έβαλα μισό λάδι μισό βούτυρο λιωμένο)
3 αυγά (χτυπημένα)
1,5 κουτάκι ζεστό νερό (340 ml)

3 μαγιές (εγώ έβαλα ξηρή,αν βάλουμε νωπή,την διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό με 2 κ.σ αλεύρι και 2 κ.γ ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει)
1000 γρ με 1100 αλεύρι για τσουρέκι
1/4 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση
240 γρ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
420 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (2 κούπες)
5 κ.σ κανέλα

Για το γλάσο
250 γρ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γρ άχνη ζάχαρη 
1 βανίλια
400 γρ τυρί κρέμα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου