Υλικά
250 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (400 γρ)
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (400 γρ)
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ μαχλέπι
2 γιαούρτια (400 γρ)
2 γιαούρτια (400 γρ)
200 γρ cranberries μαζί με σταφίδες (θα τα αφήσουμε να φουσκώσουν σε καυτό νερό για μισή ώρα και θα τα στραγγίσουμε )
1/4 κούπας ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (εγώ έβαλα κάσιους και καρύδια)
Για το γλάσο
Μισή κούπα άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ κακάο
3-4 κ.σ γάλα
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη
Προσθέτουμε τα αυγά ένα,ένα
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα,το μαχλέπι και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Προσθέτουμε τα αυγά ένα,ένα
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα,το μαχλέπι και το γιαούρτι εναλλάξ με το αλεύρι
Στο τέλος ανακατεύουμε με μια σπάτουλα,τα cranberries,τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Βάζουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε από πάνω,πριν βάλουμε το γλάσο
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με το γλάσο,αυτό το γλάσο στεγνώνει αφού σταθεί
Το γιαούρτι διατηρεί το κέικ μας αφράτο για πολλές μέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου