Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Μελωμένο Γιουβέτσι με Κεφτεδάκια

 


Υλικά

750 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο) 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι η 2 μέτρια (τριμμένο και σοταρισμένο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και σοταρισμένη με το κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο στον τρίφτη
1 αυγό
ψίχα από 4 φέτες ψωμί μουσκεμένη ή φρυγανιά η βρώμη
4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο δυόσμο ξερό
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ κέτσαπ και 1 μουστάρδα
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά

Έτοιμη Σάλτσα ντομάτας
1 ντομάτα σε κύβους 
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
250 γρ κριθαράκι
ανάμεικτα τυριά (εγώ έβαλα μοτσαρέλα και φέτα)
μαϊντανό ψιλοκομμένο 


Ζυμώνουμε τον κιμά και βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 175 C μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κεφτεδάκια
Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας,ψιλοκομμένη ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και νερό να καλύψει το κριθαράκι
Η αναλογία είναι 1 μέρος κριθαράκι 3 νερό
Ψήνουμε να φουσκώσει το κριθαράκι και να κρατάει
Αφού μείνει με λίγο ζουμί το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε λίγα παγάκια,αυτό θα σταματήσει το βρασμό και δε θα λασπώσει το φαγητό μας
Γαρνίρουμε με ανάμικτα κίτρινα τυριά και σπέπάζουμε με αλουμινόχαρτο 15 λεπτά να πήξει







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου