Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Λάχανο Τουρσί σε 1 μέρα



Υλικά
1 λάχανο ψιλοκομμένο
1 κιλό πιπεριές κεράτο σε φέτες
3-4 μικρές ντομάτες πράσινες σε φέτες
2 καρότα στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ αλάτι 
μισό μπουκάλι ξύδι (200 ml)
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο

Για την άλμη

600 ml νερό
300 ml ξύδι
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γ ξινό

Ανακατεύουμε τα λαχανικά μαζί με την ζάχαρη,το αλάτι,το ξύδι και το λάδι
Τα αφήνουμε μισή μέρα
Για την άλμη βράζουμε το νερό με το αλάτι και το ξύδι για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το ξινό
Αφήνουμε να κρυώσει
Γεμίζουμε το βάζο με το λάχανο και καλύπτουμε με την άλμη,από πάνω βάζουμε λίγο λάδι
Κλείνουμε τα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο
Σε 4 μέρες το τουρσί μας θα είναι έτοιμο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου