Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Μπακλαβάς με 20 Σπιτικά Φύλλα - Δεν έχετε φάει πιο νόστιμο

Υλικά

Για το φύλλο

380 ml γάλα
2 αυγά
800 αλεύρι
μισό κ.γ αλάτι
6 κ.σ  αραβοσιτέλαιο

νισεστές για το άνοιγμα

για το άλειμμα 
120 ml αραβοσιτέλαιο
120  ml λιωμένο βούτυρο

για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
χυμός από μισό λεμόνι

για την γέμιση

3 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ κανέλα
μισό κουταλάκι σκόνη γαρίφαλο 
2 κ.σ φρυγανιά
2 κ.σ ζάχαρη

ολόκληρα γαρίφαλα για την διακόσμηση


Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
Για το φύλλο ανακατεύουμε γάλα με τα αυγά ,και προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το λάδι
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί  και πλάθουμε σε 16-20 μπαλάκια
Ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο με μπόλικο νισεστέ,ανάμεσα
Αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
Ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο,με μπόλικο νισεστέ
Εγώ άνοιξα 16 φύλλα,αλλά κάποια που βγήκαν μεγάλα για το ταψί,τα έκοβα στην μέση
 Στρώνουμε σε 30 άρι ταψί και λαδώνουμε ανάμεσα στα φύλλα
Άνα 4 φύλλα σκορπάμε και λίγη από την γέμιση
Θα βάλουμε τα μισά φύλλα κάτω τα μισά φύλλα πάνω και την περισσότερη γέμιση στην μέση
Χαράζουμε σε κομμάτια,καρφιτσώνουμε από ένα γαρίφαλο και ψήνουμε στους  165 C -170 C για 35-40 λεπτά,μέχρι να ροδίσει
Περιχύνουμε τον ζεστό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να ρουφήξει
Διατηρείτε εκτός ψυγείου.για να παραμείνει τραγανός





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου