Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Πεντανόστιμη Βασιλόπιτα με κρέμα Βανίλιας και Επικάλυψη Ζαχαρόπαστας



Υλικά

4 αυγά
400 γρ ζάχαρη (2 κούπες)
220 ml αραβοσιτέλαιο (1 κούπα)
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ μαχλέπι
500 γρ φαρίνα
1/4 κ.γ αλάτι
100 γρ σταφίδες
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι 
50 γρ ζάχαρη 
50 ml νερό

Για την κρέμα βανίλια

750 ml γάλα
75 γρ ζάχαρη
75 γρ κάστερ πάουντερ
30 γρ βούτυρο


Για την βουτυρόκρεμα

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ άχνη 
1 βανίλια
4-5 κ.σ κρέμα γάλακτος ή γάλα

400 γρ κόκκινη ζαχαρόπαστα
250 γρ άσπρη ζαχαρόπαστα


Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκάλι ενναλάξ με τα στερεά υλικά
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια
Ψήνουμε σε 2 ταψάκια 21 εκατοστών,στους 165-170 για 45 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Για το σιρόπι βράζουμε 3 λεπτά την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα βανίλια ανακατεύουμε στο κρύο γάλα,την ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ
Βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να δέσει
Στο τέλος προσθέτουμε 1 κομματάκι βούτυρο
Κατεβάζουμε άπο την φωτιά,ρίχνουμε την κρέμα σε πυρίμαχο μπολ,καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψύγειο να σφίξει

Βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ 2 λεπτά,να αφρατέψει

Βάζουμε από την κάτω πλευρά,του πρώτου κεικ το φλουρί

Κόβουμε λίγο τα κέικ από πάνω,αλείφουμε με λίγο σιρόπι και γεμίζουμε με την κρέμα

Για την βουτυρόκρεμα

Χτυπάμε 5 λεπτά το βούτυρο να αφρατέψει,και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,την βανίλια και το γάλα
Χτυπάμε άλλα 5-10 λεπτά να ασπρίσει

Καλύπτουμε το κέικ μας με την βουτύροκρεμα και βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει

Ανοίγουμε την κόκκινη ζαχαρόπαστα σε επιφάνει που έχουμε ρίξει λίγη άχνη ζάχαρη,σε λεπτό φύλλο

Σκεπάζουμε το κέικ μας.ώστε η ζαχαρόπαστα να πέσει στις άκρες σαν τραπεζομάντηλο που εξέχει
Τις άκρες θα τις κόψουμε

Ανοίγουμε και την άσπρη ζαχαρόπαστα και κόβουμε σχέδια με κουπ πάτ
Τα κολλάμε με λίγο νερό πάνω στην τούρτα

*Η διαδικασία κρατάει 2 μέρες,την πρώτη μέρα θα ψήσουμε τα κείκ και θα καλύψουμε με τις κρέμες,την επόμενη μέρα διακοσμούμε










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου